Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten van de camperverzekering?

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten van de camperverzekering?

Ben jij de trotse eigenaar van een mooie camper? Dan dien je er rekening mee te houden dat je deze net als eender welk ander voertuig dat op de weg wordt gebracht moet laten verzekeren. Dit gebeurt door het afsluiten van een zogenaamde camperverzekering. Veel mensen denken dat deze verzekering eigenlijk min of meer overeenkomt met een standaard autoverzekering, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Natuurlijk spreekt het voor zich dat de wettelijk verplichte WA-verzekering hier deel van uitmaakt, maar dat is zeker nog niet alles. Daarnaast zijn er namelijk ook nog heel wat andere dekkingen aanwezig die eveneens zeer interessant kunnen zijn om kennis mee te maken. Hoe dan ook, wil je graag de belangrijkste aandachtspunten achterhalen voor wat het afsluiten van een verzekering voor je camper betreft? Dan ben je daarvoor hier op deze pagina zonder twijfel aan het juiste adres!

            Welke schadegevallen wil je graag laten dekken?

Allereerst zal je bij de keuze voor het type camperverzekering natuurlijk voor jezelf moeten uitmaken welke schadegevallen je allemaal precies wenst te laten verzekeren. Van de verschillende soorten camperverzekeringen die er allemaal op de markt zijn terug te vinden geldt enkel en alleen voor de WA-verzekering dat ze bij wet is verplicht. Door ze wettelijk verplicht te maken wil de Nederlandse overheid ervoor zorgen dat elke deelnemer aan het verkeer in Nederland is verzekerd tegen schade veroorzaakt door derden. Deze verzekering dien je dus minimaal af te sluiten, maar de vraag is of dit wel altijd voldoende is?

De belangrijkste reden voor het merendeel van de mensen om te kiezen voor een WA-verzekering is terug te vinden in de kostprijs waar deze verzekering over beschikt. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat deze camperverzekering de meest voordelige optie is van alle mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Dat gezegd hebbende is het ook de camperverzekering die over de minst uitgebreide polisvoorwaarden beschikt. Er wordt dan ook op geen enkele manier schade aan de eigen camper mee verzekerd. Wil je dat ook eigen schade is verzekerd? Dan zal je moeten kijken naar een beperkt of volledige cascoverzekering.

                    Wat is de allrisk camperverzekering precies?

De meest complete verzekering die je voor jouw camper kan afsluiten is de zogenaamde allrisk camperverzekering. Het gaat hierbij om een verzekering die alle dekkingen bevat die je ook terug kan vinden in de WA + beperkt cascoverzekering. Daarenboven is het ook nog eens zo dat er een extra dekking wordt voorzien voor eigen schade. Dit is de enige camperverzekering die een dergelijke dekking voorziet. Net omwille van het feit dat ook eigen schade wordt verzekerd is het helaas in de praktijk wel zo dat de premie van deze verzekering vrij duur is. Zorg er dus voor dat de hoge verzekeringspremie wordt gerechtvaardigd door bijvoorbeeld de waarde waar je camper over beschikt. Is dat niet het geval? Dan is het wellicht toch een beter idee om te kiezen voor één van de andere camperverzekeringen die er bestaan.

            Wat zijn de exacte voorwaarden van je camperverzekering?

Op het moment dat je op het punt staat om een camperverzekering af te sluiten zal je ook altijd grondig aandacht willen besteden aan de precieze voorwaarden die eraan verbonden zijn. In eerste instantie kijken veel mensen op dit vlak bijvoorbeeld naar het aantal kilometers die op jaarbasis mogen worden gereden. Dit aantal kilometers is namelijk in de praktijk bepalend voor een niet onbelangrijk deel van de verzekeringspremie die je moet betalen.

Daarnaast is het natuurlijk eveneens zo dat veel mensen die eigenaar zijn van een camper daar elk jaar opnieuw mee op vakantie gaan. Dit zorgt ervoor dat je ook even uitgebreid stil zal willen blijven staan bij de dekkingen die voorhanden zijn voor het buitenland. Is je camper bijvoorbeeld eveneens verzekerd wanneer je er buiten Europa mee de weg op gaat? Bovendien kan het ook altijd de moeite waard zijn om even te controleren op welke hulpverlening je (mogelijks) onderweg kan rekenen. Dit zowel in binnen- als buitenland.

            Wat met de inboedel van je camper?

Het is een groot misverstand dat de inboedel van je camper in de praktijk ook altijd mee is verzekerd met de inboedelverzekering die je voor je huis hebt afgesloten. Dat is zeker niet juist. Deze verzekering dekt dan ook enkel en alleen die spullen in die zich in je woning bevinden. Eventueel kan je er wel voor kiezen om een aanvullende polis af te sluiten voor de inboedel die zich op een externe locatie bevindt. In het merendeel van de gevallen is de inboedel in een camper echter uitgesloten omdat er daarvoor een andere verzekering is.

De zogenaamde inboedelverzekering voor campers is een verzekering die zonder probleem in staat is om alle inboedel in je camper in te dekken. Voor welke waarde deze verzekering in de praktijk moet worden afgesloten is altijd afhankelijk van het aantal spullen die je er in hebt liggen evenals natuurlijk ook van de waarde die deze spullen hebben. Hoe dan ook, het kan zeker interessant zijn om zo’n verzekering voor je camper af te sluiten.

            Wat is een schadeverzekering voor inzittenden?

Ga jij je camper verzekeren en daarbij een verzekering gaat afsluiten, dan is het ook altijd de moeite waard om na te denken over de zogenaamde schadeverzekering voor inzittenden. Dit is een zeer interessante verzekering die echter altijd als extra moet worden afgesloten. Ze verzekert in de praktijk niet alleen de bestuurder, maar ook de andere inzittenden van de auto tegen allerhande verschillende soorten schade. Het betreft hier dan concreet:

  • Medische kosten;
  • Schade aan de kleding;
  • Schade aan eventuele bagage;

Zou je graag echt zo optimaal mogelijk beschermd de weg op willen gaan? Dan zal je kunnen vaststellen dat het absoluut een aanrader is om op z’n minst ook te overwegen om deze aanvullende dekking voor je camperverzekering eveneens af te sluiten. Let wel, het spreekt voor zich dat je ook voor deze extra dekking eveneens rekening zal moeten houden met een extra kostprijs. Indien je een echt goedkope camperverzekering wil afsluiten is kiezen voor het afsluiten van deze aanvullende dekking dan misschien ook net wat minder interessant.

admin

Reacties zijn gesloten.