Beklim de Kilimanjaro

Beklim de Kilimanjaro

De Kilimanjaro geldt als de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De berg bevindt zich in het noordoosten van Tanzania en de berg kent een hoogte van precies 5895 meter. Aan de top van de reus vind je gletsjers en ijsvelden. Elk jaar opnieuw bezoeken duizenden toeristen de berg en proberen ze de top te bereiken. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd.

Zeer gevarieerde ecologie

Wie de Kilimanjaro beklimt die ontdekt een zeer gevarieerde ecologie. Je gaat van gras naar tropisch regenwoud en ziet woestijnen en gletsjers. Kilimanjaro maakt tegenwoordig onderdeel uit van een nationaal park en kent om die reden een beschermde status. Bewoners? In de uitlopen van de berg wonen Wachagga die elke keer weer verbaasd zijn over de grote hoeveelheid mensen die de berg proberen te bedwingen. In 1889 lukt dat Hans Meyer en Ludwig Purtscheller als eerste mensen. Zij waren trendsetters, want nu bleek dat de top van de berg daadwerkelijk te bereiken was, wilden meer en meer mensen die prestatie zien te evenaren. Je kunt de top van de berg bereiken als je daar tussen de zes en negen dagen voor uittrekt. Je kunt daarvoor verschillende routes gebruiken. Volgens de mensen die de top hebben bereikt is het uitzicht overweldigend en vooral heel erg fraai.

Van woestijn naar gletsjers

Beklim je de Kilimanjaro dan loop je nadat de boomgrens is gepasseerd de woestijn in, terwijl je aan de top gletsjers vindt. Het zegt alles over de verschillende omstandigheden waarmee je onderweg te maken krijgt. Over de gletsjers gesproken, het is wel zo dat die net de tijd neer en neer afnemen, dat heeft alles te maken met het milieu. Een positieve ontwikkeling is dat niet. Heel lang was de zwarte neushoorn een vaste bewoner van de Kilimanjaro, net als de bergrietbok. Ook die zijn ondertussen echter verdwenen. Wel vind je op de berg ongeveer zevenhonderd verschillende vogelsoorten en zie je er reptielen en amfibieën zeker in dat deel van de Kilimanjaro met hellingbossen.

Er wordt veel geld verdiend aan de berg

Ondertussen wordt aan de berg behoorlijk wat geld verdiend. Dit in eerste instantie door de Tanzaniaanse toeristensector, maar zeker ook door stichtingen die je onderweg om geld vragen voor allerlei goede doelen. Ook de mensen uit Tanzania zijn blij met de reus. Duizenden mensen hebben er zelfs hun baan als gids of kok aan te danken namelijk. Je kunt als je van uitdagingen houdt de Kilimanjaro op verschillende manieren beklimmen. Je mag de berg vanaf tien jaar oud beklimmen al staat het record op zeven jaar. De oudste mensen die de berg beklimmen zijn in de tachtig. Het succes is afhankelijk van welke route je neemt. Als je wat ouder bent dan is het verstandig meer tijd te nemen. De professionele klimmers hebben ondertussen nog weinig moeite met de gigant. Zij slagen er in de Kilimanjaro in ongeveer vijf uur te bedwingen.

De Kilimanjaro is een enorme uitdaging

Mocht je het avontuur aangaan, dan word je uiteraard begeleid door ervaren gidsen. Onderweg kampeer je, want op de steile hellingen staan geen hotels. Mocht je in staat zijn een poging te wagen de berg te beklimmen, laat dit dan niet na. Het is een geweldig avontuur en een enorme uitdaging. Boek je avontuurlijke vakantie op maat via Tanzaniaspecialist.com!

 

admin

3 reacties

Alexandr Geplaatst op7:32 pm - sep 5, 2021

“First Ever” Complete In-Video Checkout System for WordPress – https://bit.ly/3l0fgwr

Extra Money Geplaatst op10:51 pm - okt 13, 2021

Get 450+ Extra Daily Visitors and 3X Your Profits

“How can I get more traffic to my site?”
People ask me this question all the time.
Truth be told, ranking on Google is getting *harder*,
because everyone and their grandma is targeting
the same keywords.
My friend George and his team just released a new
SEO WordPress plugin that fixes this problem.
It ranks your site higher in Google, without you
creating more content or building backlinks.

Check it out here ==> https://bit.ly/39swbCx

Generate Income Geplaatst op9:03 am - nov 2, 2021

Here’s How TOP 1% Of Marketers Make Profits

Hey,

Did you know… that Online Learning is the quickest growing market in the education industry with a whopping 900% growth rate since 2000?

You’ve already left a lot of money on the table (and are leaving even more with each passing day) if you haven’t tapped into this market.

Click here to see how the TOP MARKETERS are doing it. https://bit.ly/Generate_Income

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.